Bij Cards Unlimited werken we met verschillende soorten materialen voor cadeaukaarten. De meeste cadeaukaarten zijn standaard gemaakt van PVC. Toch zijn er genoeg milieuvriendelijke en duurzame alternatieven. We vertellen u graag over de mogelijkheden.

Onze milieuvriendelijke giftcards

Wilt u uw steentje bijdragen aan het milieu en duurzaamheid? Dan bieden we u verschillende opties aan:

  • Bio-PE cadeaukaarten: we bieden twee soorten Bio-PE kaarten aan, een op basis van 60% kalk en een op basis van 80% rietsuiker. Beide soorten zijn 100% recyclebaar en er komt minder broeikasgas vrij bij de productie. Bio-PE kaarten zijn bijna niet onderscheiden van traditionele plastic kaarten. Bio-PE is niet biologisch afbreekbaar.
  • Bio-PVC cadeaukaarten: bio-PVC kaarten zijn volledig biologisch afbreekbaar in een periode van 9 maanden tot 5 jaar. De afgewerkte kaart presteert hetzelfde als een standaard plastic kaart.
  • PET-G cards: PET-G is een plastic met dezelfde eigenschapen als PVC, maar dan milieuvriendelijker. PET-G kaarten zijn chloorvrij en kunnen volledig worden gerecycled, zonder schadelijke gassen voor het milieu.
  • FSC: iets anders dan plastic? Stevige kartonnen kaarten met een FSC-keurmerk zijn ook een optie. Verantwoord bosbeheer brengt hierbij de sociale, milieu- en economische belangen in balans. Met kartonnen kaarten draagt u bij aan de bescherming van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Naast de kartonnen variant hebben we ook een houten variant.
  • Bloemenkaart: met deze kaarten gaat u 100% voor duurzaamheid en natuur. Deze kaartsoort is gemaakt van katoenvezel en geïmpregneerd bloemzaad.
  • Olifants-gras: dit is een revolutionair materiaal met vele mogelijkheden. Het papier van de kaarten is gemaakt van olifantsgras. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van chemicalïen of bleekmiddel. Verder kan het tot 20 keer geoogst worden en absorbeert het gras viermaal zoveel CO2 als een normaal bos.

Wilt u meer weten over de verschillende soorten milieuvriendelijke giftcards en welke wij allemaal aanbieden? Neem dan even een kijkje op de website van duurzame cadeaukaarten.

Wat is voor u de beste optie?

Offerte aanvragen