Met de huidige coronacrisis worden we met de neus op de feiten gedrukt. Die corona kilo’s, die moeten er ooit vanaf. Maar een fysiek-georiënteerde omgeving zoals de sportschool kan toch mensen afschrikken.

Wat is RFID?

RFID staat voor Radio Frequency Identification. Het is een technologie die gebruik maakt van radiogolven, om op afstand informatie af te lezen en op te slaan. Deze kan worden opgedeeld in NFC en MIFARE-technologie. Makkelijk gezegd bestaat deze technologie uit een chip met een antenne, welke data uitstuurt en opslaat op kleine en grote afstanden. Meer weten over hoe deze technologie precies werkt? Lees er hier meer over RFID-kaarten en NFC-kaarten. De RFID technologie kunt u op verschillende manieren toepassen bij jou in de sportschool. Wilt u RFID-kaarten, RFID-tags of RFID-armbanden? Alles is mogelijk met deze state of the art technologie.

Voordeel 1: contactloos toegang voor iedereen

Er zijn veel verschillende manieren waarop we RFID-technologie kunnen toepassen. Zo is RFID een slimme oplossing voor fitnesscentra en hun klanten. Met het grote aantal klanten dat elke dag de sportschool in-en uitgaat, ligt de focus altijd op het bieden van de beste klantervaring. Met een RFID-pas kunt u effectief de drukte handhaven en de doorloop reguleren. Daarnaast kunt u dankzij de RFID-techniek bijhouden welke leden binnen zijn geweest en voor welke periode. In deze corona tijd, maar ook voor de toekomst is dat een onvermijdelijke digitale transformatie.

Voordeel 2: inzicht in werkzaamheden personeel

Naast de voordelen van contactloos toegang voor sportschoolleden, kunt u nog veel meer met RFID. U kunt met een RFID-kaart inzicht krijgen in de werkzaamheden en werktijden van uw personeel, om te analyseren of dagelijkse werkzaamheden optimaal uitgevoerd worden.

Voordeel 3: gemakkelijke invoer nieuwe programma’s

In een wereld waar gezondheid steeds belangrijker is en de nadruk wordt gelegd op een fitte levensstijl, moet u als sportschool uw leden motiveren. Deze motivatie kunt u op verschillende manieren voeden. Met een RFID kaart, RFID tag of polsband, kunt u de activiteiten van uw leden bijhouden en deze verwerken in een beloningssysteem. Geheel automatisch en dus geen blaadje papierwerk.

Stap met RFID in de toekomst

Cards Unlimited biedt gepersonaliseerde, bedrukte kaarten aan in alle soorten en maten met RFID- technologie. Met de keuze voor RFID  zet u een stap in de toekomst en bent u beter voorbereid op externe invloeden. Naast kaarten is het ook mogelijk om RFID-technologie toe te passen in druppels en armbanden. Bent u benieuwd naar de kansen van deze technologie voor uw sportschool? Onze specialisten denken graag met u mee. Ook zijn we ISO27001 gecertificeerd, waarmee we voldoen aan alle eisen en voorschriften uit de AVG.