RFID cards

Cards Unlimited is gespecialiseerd in de productie van RFID cards. Door ons uitgebreide machinepark en klantgerichte werkwijze zijn wij in staat om u op korte termijn grote volumes RFID kaarten te leveren waarbij u vanzelfsprekend op een hoge kwaliteit kunt rekenen. Niet voor niets zijn wij marktleider op het gebied van (bedrukte) plastic passen!

 

RFID in de praktijk

Wat is een RFID card?

Een RFID card is een plastic kaart met een geïntegreerde antenne en chip waarmee bijvoorbeeld contactloos ingecheckt of betaald kan worden. Een handige technologie die deze passen uitermate geschikt maakt als toegangspas voor bijvoorbeeld kantoren, parkeergarages, grote evenementen en beurzen. Een andere, en misschien nog wel bekendere toepassing is de skipas.

De voordelen van een RFID Card:

De RFID techniek heeft zich afgelopen jaren sterk ontwikkeld en wordt ook steeds vaker toegepast door scholen, bibliotheken en binnen het openbaar vervoer (de OV chipcard). RFID cards bieden dan ook verschillende zeer interessante voordelen. Onderstaand de belangrijkste op een rij:

  • Unieke code zodat ieder individueel object altijd en overal gevolgd kan worden (ook terug)
  • Er is geen fysiek contact nodig (zoals bij bankpasjes)
  • Er is geen zichtlijn nodig (zoals bij de streepjescode)
  • Hoge overdrachtsnelheid waardoor een grote hoeveelheid codes in enkele seconden worden gelezen
  • Veel grotere leesafstanden mogelijk dan bij de streepjescode
  • Vervalsen van RFID-tags is veel complexer dan de streepjescode
  • Door de unieke codering wordt productvervalsing (counterfeits) bemoeilijkt en/of snel opgespoord
  • Geen hinder van weersinvloeden en vuil etc., dit in tegenstelling tot contactcards
  • Toegangspassen met een RFID chip kunnen niet beschadigen, de chip zit immers opgesloten in de kaart

 

RFID cards met bedrukking

Bij Cards Unlimited kunt u ook terecht voor RFID cards met bedrukking. Net als de standaard passen is namelijk ook een RFID card te bedrukken met offset technologie. Zo kunnen deze standaard voorbedrukt worden in de gewenste lay-out waarna Cards Unlimited, indien wenselijk, de passen kan personaliseren. We fabriceren de kaarten in standaard creditcardformaat en kunnen deze naast het personaliseren van de chip ook voorzien van zaken zoals een pasfoto, NAW gegevens en andere variabelen.

Daarnaast leveren wij uitstekende cardprinters voorzien van Mifare Reader / (re-)writer waardoor u zelf in staat bent om de RFID cards te personaliseren en uit te lezen en / of te beschrijven.

 

RFID kaarten kopen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van RFID cards voor uw organisatie? Vraag dan via onderstaande knop direct een offerte aan of neem vrijblijvend contact aan voor meer informatie. We adviseren u graag.

Identificatie met radiogolven is een technologie om van een afstand informatie op te slaan en te lezen van zogenaamde RFID-tags die op of in objecten zitten.