RFID cards

Cards Unlimited is gespecialiseerd in de productie van RFID cards met NFC technologie of MIFARE RFID chips. Door ons uitgebreide machinepark en klantgerichte werkwijze zijn wij in staat om u op korte termijn grote volumes RFID kaarten te leveren. Vanzelfsprekend kunt u rekenen op een hoge kwaliteit. Niet voor niets zijn wij marktleider op het gebied van (bedrukte) plastic passen!

RFID in de praktijk

Wat is een RFID kaart?

RFID staat voor Radio Frequency Identification. Het is een technologie die gebruik maakt van radiogolven, om op afstand informatie af te lezen en op te slaan. Een RFID kaart is een kaart met een geïntegreerde antenne en RFID chip. Voorbeelden van RFID toepassingen zijn betaalpassen (zoals de OV-chipkaart) en toegangspassen zoals een pasje voor toegang tot de sportschool of een kantoor.

RIFD cards bedrukken

In de basis is een RFID kaart vaak een blanco pas met een chip. Bij Cards Unlimited kunnen we een RFID card ook voorzien van een bedrukking naar wens, door de inzet van offset technologie. Naast het bedrukken van een kaart kunnen we deze ook voorzien van personalisatie zoals foto’s of NAW-gegevens. Naast plastic passen kunnen we ook RFID druppels en armbanden leveren, het gebruik hiervan zien we bijvoorbeeld veel bij sportscholen.

RFID chip en technologieën

De werking van een RFID kaart draait allemaal om de (RFID) chip en technologie. Bij Cards Unlimited maken we gebruik van twee soorten technologieën:

  • NFC technologie: NFC staat voor Near-field communication. Deze technologie richt zich op communicatie voor korte afstanden, meestal tussen de 1 en 5 centimeter. Een tag bestaat uit een microchip met een antenne. Door de korte afstand zien we toepassingen van NFC technologie in RFID cards vooral voor toegangspassen of betaalsystemen, in de vorm van keyfobs, plastic passen of polsbandjes.
  • MIFARE technologie: MIFARE is een type RFID chip. Er zijn verschillende soorten MIFARE RFID chips. Het verschil hiertussen zit hem in de beschikbare opslagruimte, het bereik, de frequentie en het beveiligingsniveau. MIFARE technologie wordt vaak gebruikt als toegangspas of als registratiesysteem.

Preferred supplier Virtuagym

We zijn preferred supplier van Virtuagym voor het leveren van RFID-passen voor leden, voor toegang en controle. Wanneer fitnessbedrijven gebruik maken van het ledenadministratie pakket van Virtuagym kiezen de meeste ook voor een check-in module. Met deze module kunnen klanten inchecken met een pasje, door deze tegen een RFID reader te houden. Voor de pasjes werkt Virtuagym samen met Cards Unlimited. Een perfecte samenwerking! Naast de gebruikelijke passen leveren we ook RFID druppels en armbanden die werken met het Virtuagym software systeem. RFID kaarten kunt u aflezen met een RFID reader, die onze partner Virtual Security aanbied.

 

RFID kaarten bestellen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van RFID kaarten, druppels of armbanden met NFC technologie of MIFARE technologie voor uw organisatie? Vraag dan direct een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, we adviseren u graag.

 

“Meer weten over de vele mogelijkheden?”