Milieuvriendelijke & duurzame cadeaukaarten

Bij Cards Unlimited werken we met verschillende soorten materialen voor cadeaukaarten. De meeste cadeaukaarten zijn standaard gemaakt van PVC. Toch zijn er genoeg  alternatieven die milieuvriendelijker zijn. Doet u net als wij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor PET-G, Bio PVC, FSC of Bio PE. Hier leest u meer over de mogelijkheden.

Bio-PE card: recyclebare cadeaukaart

Cards Unlimited kent 2 types bio-PE kaarten:

  • Bio PE basis Kalk: circa 60% kalk
  • Bio PE basis Rietsuiker: circa 80% rietsuiker

 

Bio-PE kaarten zijn voorzien van een PETG-laminaat. Daardoor is de kaart bijna niet te onderscheiden van de traditionele PVC kaart. Beide Bio-PE kaarten zijn 100% recyclebaar en er komt daadwerkelijk minder broeikasgas vrij bij het produceren van de materialen. Bio PE is niet biologisch afbreekbaar.

Bio PVC card: biologisch afbreekbare cadeaukaart

Bio PVC kaarten zijn volledig biologisch afbreekbaar in 9 maanden tot 5 jaar. De afgewerkte kaart presteert hetzelfde als een standaard plastic kaart. In een vruchtbare omgeving, bijvoorbeeld compost of water, wordt de kaart biologisch afgebroken.

PET-G cards: chloorvrije cadeaukaart

PET-G is een plastic met dezelfde eigenschapen als PVC, maar dan vriendelijker. PET-G kaarten kunnen volledig worden gerecycled zonder schadelijke gassen voor het milieu.

FSC: stevig kartonnen cadeaukaart

Iets anders dan plastic? Stevige kartonnen kaarten met een FSC-keurmerk is ook een optie. Dit betekent dat ze geproduceerd zijn onder verantwoord bosbeheer dat sociale, milieu- en economische belangen in balans brengt. Kies dus voor kartonnen kaarten en draag bij aan de bescherming van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.

Wat is voor u de beste optie?

Wilt u een milieuvriendelijke of duurzame cadeaukaart, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u meer vertellen over de voor- en nadelen. We denken graag met u mee.

“Meer weten over de vele mogelijkheden?”