Milieuvriendelijke cards

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Samen met Cards Unlimited kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de vermindering van de milieu-impact tijdens de vervaardiging en het gebruik van plastic kaarten. Dit is met name relevant omdat er veel winkeliers zijn die nu hun papieren cadeaubonnen omzetten naar plastic cadeaukaarten.

Milieuvriendelijke cards

Cards Unlimited blijft kijken naar alle nieuwe groene materialen in de markt. Wij hebben nauw contact met enkele buitenlandse drukkerijen die al enkele jaren onderzoek hebben verricht naar het effect van meer milieubewuste materialen.

 

Praktijkvoorbeeld : Jumbo Cadeaukaart

Verkrijgbaar in iedere Jumbo winkel, oplaadbaar van €10 tot €150

De Jumbo Cadeaukaart kun je in alle Jumbo winkels kopen en laten opladen voor een bedrag tussen de €10 en de €150. En zo kun je iemand zomaar “Jumbo” cadeau geven. Voor welke reden dan ook. 

De cadeaukaart kan natuurlijk voor de dagelijkse boodschappen gebruikt worden. Maar je kan er ook een mooie bos bloemen, een lekkere fles wijn of een heerlijke taart voor kopen. Jumbo heeft meer dan 30.000 artikelen in het assortiment. Dus keuze genoeg.

De Jumbo cadeaukaart is een gelakte card en is gedrukt op een materiaal vervaardigt uit minimaal 80% suikerriet.

Bio PVC card

De Bio PVC card is geproduceerd van biologisch afbreekbaar materialen voor plastic kaarten. In 2004 ontwikkeld en gecertificeerd als milieuvriendelijk en volledig biologisch afbreekbaar in negen maanden tot vijf jaar.

De afgewerkte kaart presteert gelijk aan kaarten vervaardigd van standaard kunststof als er geen biologische afbraak plaatsvindt, tenzij het product zich bevindt in een vruchtbare omgeving. Een vruchtbare omgeving kan bestaan uit compost, waterwegen of andere items die benodigd zijn voor biologische afbraak.

Naast de Bio PVC Cards bieden we een breed scala van producten die milieuvriendelijker zijn dan de standaard plastic cards, waaronder:

PET-G Cards (chloorvrij)

PETG is een milieuvriendelijk plastic kaart, een vriendelijker materiaal dat dezelfde eigenschappen vertoont als PVC. Echter, PETG kaarten kunnen worden gerecycleerd zonder schadelijke of verontreinigende gassen voor het milieu.

Recycled cards

Aardolie gebaseerde PVC kaarten zijn de traditionele materiaal voor plastic kaarten. Onze gerecycleerd kaarten zijn vervaardigd uit gerecycleerd PVC. Gerecycleerd PVC vermindert het bedrag van PVC dat wordt verwijderd en geproduceerd, waardoor het gebruik van onze beperkte natuurlijke hulpbronnen.

“Meer weten over de vele mogelijkheden?”