Cards Unlimited B.V. strijdt tegen kanker als KWF Zakenvriend

Jaarlijks krijgen 91.000 mensen de diagnose kanker. Dat zijn 10 mensen per uur… en dus veel te veel. Daarom komt Cards Unlimited B.V. als KWF Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding in actie tegen deze ziekte.

 

kwf-zakenvriend-logo

Cards Unlimited B.V. werkt mee aan morgen
En steunt wetenschappelijk kankeronderzoek
Iedereen verdient een morgen

Cards Unlimited B.V. deelt de droom van miljoenen mensen: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wat zou het mooi zijn als deze droom uitkomt. Daarom draagt Cards Unlimited B.V. als KWF Zakenvriend bij om dit waar te maken.

Wereldwijd werken wetenschappers toe naar de dag dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Zij doen dit zo snel als zij kunnen. Zo snel als zij hiertoe in staat worden gesteld.

KWF Zakenvriend
Als KWF Zakenvriend steunt Cards Unlimited B.V. onderzoek naar kanker. Met een vast maandelijks bedrag voor wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van KWF-fellows. Mede hierdoor kunnen talentvolle jonge onderzoekers ervaring opdoen in wetenschappelijk kankeronderzoek en/of de specialistische behandeling van kanker. Deze toptalenten in kankeronderzoek blijken een bijzonder goede investering: veel oud-fellows bekleden nu topposities binnen het kankeronderzoek.

Cards Unlimited heeft gekozen voor het onderzoek van Wouter van Elmpt

 

Wouter van ElmptWouter van Elmpt

MAASTRO Clinic & Maastricht UMC

Onderzoek: Verbetering behandeling van longkanker

 

Mijn onderzoek

Richt zich op de beeldvorming van biologische kenmerken van longtumoren zoals doorbloeding, zuurstofvoorziening en tumoractiviteit. Door verbetering en combinatie van de huidige scantechnieken (perfusie CT, PET) kunnen we de stralingsgevoeligheid van de tumor nog beter bepalen. Vervolgens kunnen we deze informatie gebruiken om voor iedere patiënt individueel het optimale behandelplan te maken.