Grote kans dat u in uw portemonnee een of meer pasjes heeft om ‘in te checken’. Zo’n pasje geeft bijvoorbeeld toegang tot de sportschool, een bedrijfspand of het openbaar vervoer. Deze plastic kaarten noemen we RFID-passen, en u kunt er nog veel méér mee dan inchecken. Nieuwsgierig? Hieronder leest u alles over RFID-toepassingen in de praktijk.

RFID is een afkorting voor Radio-frequency identification. Dat klinkt ingewikkeld, maar de techniek is eigenlijk vrij eenvoudig. De kaart gebruikt radiogolven om van afstand informatie af te lezen en op te slaan. Een van de bekendste RFID-toepassingen in een plastic pas is de OV-chipkaart. Houd de RFID-pas voor een kaartlezer en hij ‘checkt in’. De RFID-pas en de kaartlezer hoeven elkaar niet aan te raken; de informatie wordt op afstand gelezen. Meer weten over de voordelen? Lees meer over RFID cards.

Wat is een RFID-pas?

RFID-technologie in passen

De RFID-technologie heeft allerlei toepassingen. Bij Cards Unlimited verwerken we de chips in plastic passen. Waar worden onze passen zoal voor gebruikt?

Als toegangspas

RFID-kaarten zijn heel geschikt om mensen toegang te verlenen tot een bedrijf of terrein. Denk hierbij aan hotels, bedrijfspanden, de sportschool, de parkeergarage, skipistes, evenementen en beurzen. Houd de kaart voor een kaartlezer en er gaat een deur of poort open. Gemakkelijker dan een traditionele sleutel. Dankzij de RFID-techniek kunt u bovendien bijhouden wie er binnen is (geweest).

Om in te checken

Een andere toepassing van de RFID-pas is bijvoorbeeld de OV-chipkaart of de pas waarmee medewerkers inklokken op het werk. De RFID-kaart bevat informatie over de persoon en registreert dat deze persoon op dat moment op die plek is. Bij Cards Unlimited maken we bijvoorbeeld contactloze kaarten voor TESO, de veerdienst tussen Den Helder en waddeneiland Texel.

Voor contactloos betalen

De meeste bankpassen bieden de mogelijkheid om te betalen zónder de pas in een pinapparaat te steken. De informatie van de pas wordt via RFID-technologie gelezen. De hoogte van het te betalen bedrag bepaalt vervolgens of u nog een pincode nodig heeft of niet. Dit is een beperking die de banken opleggen, via RFID zou in feite elk bedrag mogelijk zijn.

RFID-toepassingen in de praktijk

druppel met bedrukking

RFID sleutels: waarom kiezen voor een plastic pas?

De RFID-techniek is te verwerken in verschillende voorwerpen. Zo bestaan er stickers, sleutelhangers, tags en natuurlijk plastic passen die allemaal dienstdoen als RFID-sleutel. Waarom zou u kiezen voor een plastic RFID-pas? We zetten de voordelen op een rijtje:

  • Handzaam en gebruiksvriendelijk; past in uw portemonnee
  • Te bedrukken met eigen logo of design
  • Betaalbare RFID-sleutel
  • Korte levertijd, ook in grote oplages
  • Topkwaliteit

Meer weten?

Wilt u meer informatie over RFID-toepassingen of bent u benieuwd of een RFID-pas geschikt is voor uw bedrijf? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Cards Unlimited heeft jarenlange ervaring met allerlei soorten klantenkaarten, cadeaukaarten en andere plastic passen. We denken graag mee over een oplossing die bij u past