Hoe kunnen we op mooie zomerdagen de coronamaatregelen toch blijven handhaven? Dat is de grote vraag waar veel gemeentes nu mee kampen. Bij een zomer in eigen land zullen veel mensen naar de Nederlandse kust trekken. Badplaats Oostende heeft het nu daarom al over een strandpas, die toegang geeft tot het strand.

Toegangspas strand in de praktijk

Veel mensen zijn al gewend om met toegangspassen om te gaan. Denk natuurlijk aan de bekende OV-chipkaart, een pasje waarmee u toegang heeft tot de sportschool of een pas voor een bedrijfspand. Dezelfde werkwijze is dan ook goed toepasbaar voor natuurgebieden zoals stranden, parken en bossen. Heeft u een groot winkelpand? Bij veel bedrijven is het nu noodzakelijk om een winkelmandje mee te nemen, zodat personeel kan zien hoeveel mensen er aanwezig zijn. Ook in deze situaties kan een toegangspas of sleutelhanger zeer efficiënt werken.

Slimme inzet van RFID-technologie

Met alleen een plastic pas bent u er natuurlijk nog niet. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van RFID-technologie. RFID gebruikt radiogolven om informatie af te lezen en op te slaan. Een RFID-pas hou je simpelweg voor een kaartlezer en hij ‘checkt in’, of er gaat een deur open. Dankzij RFID-techniek kunt u bovendien bijhouden wie er binnen is (geweest). Zo kan de drukte op de stranden beter gehandhaafd worden. RFID is daarnaast op verschillende voorwerpen te integreren, zoals passen en keyfobs.

Een goede voorbereiding…

Met een toegangspas bent u goed voorbereid op de consequenties door het coronavirus. Of het nu gaat om een strandpas of om een pas om winkelbezoek te reguleren. Oostende en andere badplaatsen, jullie mogen altijd contact met ons opnemen! Net zoals alle andere bedrijven die opzoek zijn naar innovatieve oplossingen in deze crisistijd. Onze specialisten denken graag met u mee. Bij Cards Unlimited hebben we jarenlange ervaring met passen in alle soorten en maten. Ook zijn we ISO27001 gecertificeerd, waarmee we voldoen aan de eisen en voorschriften uit de AVG.

Samenwerking met Intersolve

Wanneer we het over toegangspassen hebben zijn privacy en beveiliging belangrijke onderwerpen. Om hier op een goede manier mee om te gaan werken we bij Cards Unlimited samen met Intersolve. Intersolve beschikt over een modulair en veelzijdig platform voor onder andere toegangspassen en betaaltoepassingen. Zo wordt het transactieplatform bijvoorbeeld gebruikt voor de afhandeling van Museumkaart transacties bij aangesloten musea.