Toegangspassen

Toegangspassen zijn ontzettend veelzijdig. U gebruikt ze misschien wel meer dan u in eerste instantie zou denken: van hotelkamers en bedrijfspanden tot sportscholen en ondergrondse afvalcontainers. Al deze passen hebben één ding gemeen: er gaat iets ‘open’ zodra een reader contact maakt met de pas. We vertellen u hieronder graag meer over de mogelijkheden van toegangspassen.

De veelzijdigheid van een toegangspas

Wanneer u naar een toegangspas kijkt ziet u vaak weinig bijzonders: in de meeste gevallen een plastic pas, met eventueel een klantnummer, persoonsgegevens of een barcode. De technologie erachter is de grote troef van toegangspassen. Het belangrijkste doel is natuurlijk mensen toegang geven (en andere mensen uitsluiten). Daarnaast kunt u ook belangrijke informatie opslaan over het gebruik van de pas. Ook kunnen we een toegangspas volledig personaliseren met bijvoorbeeld naw-gegevens, pasfoto’s etc.

De voordelen van RFID-technologie

In de meeste gevallen maken toegangspassen gebruik van de technologie RFID (Radio-frequency identifiction). In de pas zelf zit dan een geïntegreerde antenne en chip. Dit brengt veel voordelen met zich mee:

  • Bepaal zelf vooraf welke informatie verzameld moet worden. Denk bij een ondergrondse afvalcontainer aan hoeveel keer de pas nog gebruikt kan worden, bij een OV-chipkaart aan het bijhouden van reisgegevens én saldo;
  • Snel aflezen en grotere leesafstanden dan bijvoorbeeld streepjescodes;
  • Verschillende beveiligingsmogelijkheden;
  • Productvervalsing is door de unieke codering erg complex;
  • De RFID-chip kan niet beschadigen omdat deze in de pas zelf verwerkt is.

Bij een toegangspas denkt u al snel aan plastic kaarten, maar ook RFID-druppels en armbanden behoren tot de mogelijkheden.

Toegangspas laten maken door Cards Unlimited

Wilt u een toegangspas laten maken? Dan bent u bij Cards Unlimited aan het juiste adres. Door personalisatie, drukwerk en verschillende technieken zijn de mogelijkheden eindeloos. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op, onze specialisten staan voor u klaar.

 

“Meer weten over de vele mogelijkheden?”