NFC technologie

NFC is de afkorting voor Near Field Communication. Zoals de naam al verklapt gaat het om draadloze communicatie op een korte afstand. Toepassingen van NFC technologie zien we bijvoorbeeld bij toegangscontroles, contactloos betalen of prijskaartjes. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Wat is een NFC tag?

Een NFC tag bestaat uit een microchip met een antenne. Deze technologie heeft enkele kenmerkende elementen:

  • NFC technologie is bedoeld voor draadloze communicatie op een kort afstand, van ongeveer 1 tot 5 centimeter. Voor grotere afstanden is RFID aan te raden, zoals de MIFARE RFID chip.
  • Een NFC tag heeft geen eigen externe stroomvoorzieningen nodig, deze verkrijgt de tag zelf door de elektromagnetische velden van een NFC reader.
  • De microchip in een NFC tag is zeer compact en daardoor toepasbaar op verschillende dragers.
  • Er is geen zichtlijn nodig, zoals bij een streepjescode. De chip zit opgesloten in een kaart of andere drager en kan daardoor ook niet beschadigen.
  • Hoge overdrachtssnelheid waardoor een grote hoeveelheid NFC code in enkele seconden wordt gelezen.
  • NFC tags zijn zeer veilig en niet op afstand uitleesbaar. Ook is het vervalsen veel complexer dan bijvoorbeeld een streepjescode.

NFC functies & dragers op een rijtje

U maakt misschien al vaker gebruik van NFC tags dan u zelf denkt. Denk bijvoorbeeld aan contactloos betalen met een pinpas of smartphone, een toegangspas voor een kantoorpand, een keyfob om de sportschool binnen te komen, of het reizen met een OV-chipkaart. Vooral op mobiele telefoons neemt het gebruik van NFC technologie enorm toe. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig foto’s en video’s uitwisselen, door met een smartphone (met NFC) een ander NFC apparaat aan te raken.

NFC tags zijn toepasbaar op verschillende soorten dragers zoals plastic passen, keyfobs, visitekaartjes, polsbandje, stickers of andere voorwerpen.

NFC kaarten bestellen? Vraag vrijblijvend een offerte aan

NFC is een ontzettend veelzijdige technologie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van NFC technologie en RFID kaarten voor uw organisatie? Vraag dan direct een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, we adviseren u graag.

 

“Meer weten over de vele mogelijkheden?”