MIFARE

MIFARE is een type RFID chip. Het is een overkoepelend merk van het bedrijf NXP Semiconductors, bestaande uit verschillende kaarten zoals de MIFARE Classic, de MIFARE Ultralight en de MIFARE DESfFire.

Soorten MIFARE chips

Er zijn verschillende MIFARE kaarten op de markt. Hieronder zetten we de drie bekendste op een rijtje:

  • MIFARE Classic: de meest verkochte MIFARE RFID card. Veel digitale toegangssystemen en betaalkaarten zijn op de Classic gebaseerd. De MIFARE Classic 1k heeft een opslagruimte van 1024 bytes, de 4k heeft ruim vier kilobyte beschikbaar. Het geheugen is verdeeld in verschillende sectoren en blokken die versleuteld zijn.
  • MIFARE Ultralight: de MIFARE Ultralight wordt vaak ingezet als wegwerpkaart. De kaart heeft een geheugen van 64 bytes en is niet voorzien van beveiliging. Denk bijvoorbeeld aan een toepassing zoals eenmalige toegang tot een evenement.
  • MIFARE DESFire: de DESFire heeft meer hardware en software beveiliging dan de Classic. Verkrijgbaar met een geheugen van 2,4 of 8 kilobytes. De DESFire is een populaire MIFARE kaart voor toegangscontroles.

Weet u niet precies welke MIFARE toepassing geschikt is voor uw RFID kaarten? We helpen u graag met advies op maat.

Toepassingen van MIFARE

Door de verschillende soorten MIFARE kaarten op de markt zijn ook de toepassingen zeer divers. Van een eenmalig evenement tot een toegangspas voor een kantoor. Het is belangrijk om te bepalen wat uw wensen zijn op het gebied van opslagruimte van data, beveiliging en de prijs. En vergeet ook de drager van de technologie niet! Zo is de MIFARE technologie toepasbaar op (plastic) passen, keyfobs, stickers of sleutelhangers.

MIFARE RFID cards bestellen? Vraag vrijblijvend een offerte aan

MIFARE is een ontzettend veelzijdige technologie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van MIFARE chips en RFID tags voor uw organisatie? Vraag dan direct een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, we adviseren u graag.

 

“Meer weten over de vele mogelijkheden?”