Bent u op zoek naar een plastic pas met een microchip die bepaalde informatie op afstand kan versturen? Als toegangspas of betaalsysteem bijvoorbeeld? Cards Unlimited is gespecialiseerd in de productie van RFID cards met NFC-technologie of MIFARE RFID chips. Door ons uitgebreide machinepark en klantgerichte werkwijze kunnen wij op korte termijn grote volumes RFID kaarten leveren. Blanco, of voorzien van een bedrukking naar wens. Denk aan logo’s, NAW-gegevens of een foto. Vanzelfsprekend kunt u rekenen op een hoge kwaliteit. Niet voor niets zijn wij marktleider op het gebied van (bedrukte) plastic passen.

RFID-chip

Wat is RFID eigenlijk precies? RFID is een afkorting van: Radio Frequency Identification en staat voor een zeer veelzijdige techniek op basis van radiogolven. Op een RFID-chip kunt u bepaalde data programmeren, die tot een afstand van wel 8 meter te scannen is. Zie een RFID-chip dus als een soort slimme sticker, die in een plastic pas is verwerkt. Naast plastic passen kunnen we ook RFID-tags zoals druppels (keyfobs) en polsbandjes leveren.   

rfid-chip-cardsunlimited

De verschillende RFID technologieën

Bij Cards Unlimited maken we voor een RFID card gebruik van verschillende technologieën:  

 NFC TECHNOLOGIE

NFC staat voor Near Field Communication. Zoals de naam al verklapt, gaat het om draadloze communicatie op een korte afstand. Een NFC-chip is tot een afstand van maximaal 10 centimeter te scannen. Toepassingen van een NFC chip zien we bijvoorbeeld bij toegangscontroles, contactloos betalen of prijskaartjes.  

MIFARE TECHNOLOGIE

MIFARE is een type RFID chip. Er zijn verschillende soorten MIFARE RFID chips. Het verschil hiertussen zit in de beschikbare opslagruimte, het bereik, de frequentie en het beveiligingsniveau.  

Soorten MIFARE chips 

Er zijn verschillende MIFARE kaarten op de markt. Hieronder zetten we de drie meest bekende op een rijtje:  

MIFARE Classic

Dit is de meest verkochte MIFARE RFID card. Veel digitale toegangssystemen en betaalkaarten zijn op de Classic gebaseerd. De MIFARE Classic 1k heeft een opslagruimte van 1024 bytes, de 4k heeft ruim 4 kilobyte beschikbaar. Het geheugen is verdeeld in verschillende sectoren en blokken die versleuteld zijn.  

MIFARE Ultralight

De MIFARE Ultralight wordt vaak ingezet als wegwerpkaart. De kaart heeft een geheugen van 64 bytes en is niet voorzien van beveiliging. Ideaal voor een toepassing zoals eenmalige toegang tot een evenement.  

MIFARE DESFire

De DESFire heeft meer hardware- en softwarebeveiliging dan de Classic. Verkrijgbaar met een geheugen van 2,4 of 8 kilobytes. De DESFire is een populaire MIFARE kaart voor toegangscontroles. 

Weet u niet precies welke MIFARE toepassing geschikt is voor uw RFID kaarten? We helpen u graag met advies op maat. 

MIFARE toepassingen

Door de verschillende soorten MIFARE kaarten op de markt zijn ook de toepassingen zeer divers: van een eenmalig evenement tot een permanente toegangspas voor een kantoor. Het is belangrijk om te bepalen wat uw wensen zijn op het gebied van opslagruimte van data, beveiliging en de prijs. En vergeet ook de drager van de technologie niet! Zo is de MIFARE technologie toepasbaar op (plastic) passen, keyfobs, stickers of sleutelhangers.  

De toepassingen van RFID pasjes

Waarschijnlijk maakt u zelf al dagelijks gebruik van RFID: van een OV-chipkaart tot toegang tot uw kantoorgebouw. Er zijn verschillende toepassingen van RFID: 

Toegangscontrole met een RFID chip

RFID technologie is een populaire keuze voor toegangscontroles. De drager is in dit geval een plastic pas, sleutelhanger of keyfob. Denk bijvoorbeeld aan toegang tot een hotelkamer, kantoorpand of sportschool maar ook een kluisje of evenement. De volgende kenmerken maken RFID zo geschikt voor toegangscontrole:  

  • De overdrachtssnelheid van RFID kaarten is hoog, de data wordt binnen enkele seconden afgelezen.  
  • Er zijn technieken voor korte (NFC) en grote leesafstanden verkrijgbaar (MIFARE).   
  • RFID chips zitten vaak opgesloten in een kaart of een andere drager. Hierdoor is de chip beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals water en vuil.
  • RFID is lastig na te maken en brengt dus een groter beveiligingsniveau met zich mee dan bijvoorbeeld een streepjescode. 

Betalen met RFID 

Ook bij betalingen spelen RFID en NFC een rol. Denk bijvoorbeeld aan contactloos betalen met een pinpas of smartphone, wat werkt met behulp van NFC technologie. Bankpassen of creditcards zijn veelal voorzien van een RFID tag.  

Registreren met RFID

RFID wordt ook gebruikt om informatie op te slaan. Denk bijvoorbeeld aan een bibliotheekpas om te registreren welke boeken u leent, of een OV-chipkaart om de rittenregistratie bij te houden. Deze informatie kan ook weer eenvoudig worden afgelezen door een RFID reader. Het is hierbij slim om goed rekening te houden met de opslagcapaciteit en het niveau van de beveiliging dat wenselijk is. 

cropped-cards-unlimited-favicon-new.png
Klantenkaarten waaier

RFID cards bestellen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van RFID-kaarten, druppels of polsbanden met NFC-technologie of MIFARE technologie voor uw organisatie? Vraag dan direct een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. We adviseren u graag. 

Offerte aanvragen